Over Gulf

België / Frankrijk

Gulf België, met als hoofdverdeler Demarol België NV, is al bijna 10 jaar aan een gestage opmars bezig. In 2010 werd Vel-Oil door Demarol overgenomen. Het wereldmerk Gulf, is met al méér dan 100 stations niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een expansie die zich in de volgende jaren zal doorzetten en zich bovendien zal uitbreiden naar Frankrijk.

Gulf
Gulf

Eind 2016 werd de aanzet gegeven met de lancering van het eerste Gulf tankstation in Frankrijk volgens een innovatief concept: volledig onbemande computergestuurde stations die op enkele dagen tijd het levenslicht zien. Zo zal het A-merk het gebrek aan tankstations in de kleinere regio’s in Frankrijk opvullen en zich profileren als een station waar efficiëntie, prijs en het gebruiksgemak centraal staan.

Gulf
Gulf
Gulf

Geschiedenis

"Gulf"... wie kent het logo niet of bij wie gaat er geen belletje rinkelen als het gaat over dit wereldmerk?
Opmerkelijk? Eigenlijk niet, want ondanks de telbare merken wereldwijd, zijn er slechts enkelen die al meer dan een eeuw voorloper zijn. En zijn er nog minder die hun stempel zodanig op de geschiedenis gedrukt hebben als Gulf deed.

Gulf heeft geschiedenis geschreven. Niet alleen in de oliesector maar ook door haar – onrechtstreekse – invloed op het uitzicht en het leven in de twintigste eeuw. De oliewinning was immers het startschot voor een ommekeer in het leven van de mens in de 20ste eeuw.

Op 10 januari 1901, half elf in de voormiddag werd het eerste – en de grootste oliebron ooit – olieveld aangeboord in Spindletop, Texas. Het zette de Gulf Oil Corporation op de kaart van de wereldwijde olie-industrie.

Haar continue expositiedrang gekoppeld aan haar pioniersrol voor nieuwe toepassingen (eerste boringen in water in 1910, eerste tankstation in 1911,...) waren er verantwoordelijk voor dat Gulf in het midden van de twintigste eeuw (ook door haar activiteiten in Koeweit) een wereldwijde oliespeler was.

Tot 1980 was Gulf één van de zogenaamde 'seven sisters' of de originele Amerikaanse oliemaatschappij.

De slogan, gehuldigd vanaf 1990, "uw lokaal wereldmerk", is in de praktijk dan ook nog steeds aan een gestage opmars bezig.

Gulf
Gulf